18 iun. 2007

Windows chixp

Ca sa vezi ce se poate intampla de la un banal telefon. O duminica in care mi-am planificat o iesire de 1 ora 2 cu vecinii...la barfa, si dupa aceea 1-2 ore de Lineage 2, ma culcam la 00:00 - 01:00. Ma trezeam la 8:00, eram fresh acum.

Ieri (Duminica) ma suna un prieten si ma intreba daca am vreun antivirus prin calculator, ca cica ii face nu stiu ce virus foldere peste foldere. Eu fiind un om invatat cu cei care nu poseda cunostine nici elementare despre pc, i-am raspuns simplu: "Bah..n-am". Acum ce imi vine mie o idee nastrusnica. Eu de vreo 2 luni de zile nu mai aveam antivirus si am zis sa pun si io, poate colcaie virusii pe placa mea de baza, si viermii pe placa mea video. Ora 22:00 - Incerc sa instalez un AV (antivirus) FULL cu crack cu de toate, ce mai...nu merge asa, ii faci aia, nici asa...ailalta. Supriza, nu a mers nici "aia", nici "ailalta". Dezinstalez si imi da o eroare. Dau un restart, poc...windows, nexam. Ora 11:00 - Dupa diferite incercari de remediere, mi-am luat inima in dinti si am reinstalat windows-ul, cand imi cere serial number, scot cd-ul din unitatea sa vad serialul scris pe el, care nu stiu de ce....nu mai era! Cred ca virusii aia de stateau acolo la panda s-au prins ca vreau sa ii scot, si au trimis in recycle bin serial number-u meu. Sun un var care imi zice "da vericule, in 2 minute iti dau io sms cu SN", dupa 20 de minute il sun..."abonatul connex nu poate fi contactat" ("pentru ca si-a inchis dreaq telefonu bah boule" - as adauga eu), sun un vecin, ala mi-a trimis, pacat ca peste 2 ore, sun un fost coleg, ma intreaba ce build e XP-ul, bla bla bla..mi-a dat un sn. A mers! Ora 01:00 - Instalez driverele (placa video, sunet, etc) si ma gandesc ca tre sa mai prind eu juma de ora de lineage. Dau sa dezarhivez jocul...estimated time left 26 minutes...hai ca stau, acum ce sa fac. Dupa alea 26 care au fost vreo 35, ce crezi ca se intampla, dezarhivarea de fapt era intr-un folder temporar si acum copia aia 4 Gb intr-un alt folder. Pe la ora 2, termina de copiat...cand sa intru...nu aveam java. Am zis un "blow me" si m-am culcat.

M-am trezit pe la 8:30 desi trebuia la 8, n-am avut timp sa mananc, sa beau o cafelutza, am facut un dus si am fugit aici.

Ce pot spune: Fiti-ar virusii de ras Florine!!!

Etichete: , , , , , , , , , ,

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Se mai intampla..nu dispera... sa vezi ce mi s-a intamplat mie...
Prin 2000 scoala de la mine din sat primeste donatzie un calculator. Primesc telefonu' de rigoare sa vin sa pun '98-u' pe el ..boon...curios..desfac carcasa si constat ca in afara de discheta totul era SCSI pe el si nici nu facea boot de pe cd-rom ... nush' de ce ... pun windoze pe 'n' dischete..procedeu care a durat 2 ore... pun windoze pe respetivu' ..si incep instalarea...totul bine si frumos pana cand la un restart zice ca "ecran albastru"...memory dump...ma uit la modulu' de memorie ..ca avea numai unu' si ...stupoare... era de ala ECC... nici nu aveam cu ce sa-l inlocuiesc ... sa-l cumpar costa cat un calculator nou. Dau telefon si chem directoru' .. vine, vidi si pleca...cu ultima replica : aveam un topor numai bun acsa pt. donatzia astora..bag@mi@sh p##l?@-n el calculator..

3:27 p.m., iulie 05, 2007  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire